top of page

Spiegel-Werk Foto-Sessie

Binnen Spiegel-Werk is de Foto-Sessie de vorm van ons onderzoek naar de (belichaamde) beleving van jouw zijn in het hier en nu. Waarom is er wat er is? Waarom voel je wat je voelt? Waarom doe je wat je doet? Grote vragen, die soms geheel of gedeeltelijk inzichtelijk kunnen worden door samen 'in de spiegel' te kijken. We zullen ontdekken dat we aan de wieg staan van het moment waarin jij jezelf maakt.

Als Filosoof kan ik veel vragen stellen; noch de vragen, noch de antwoorden zijn van wezenlijk belang, ze zijn slechts een middel om samen in jouw beleving te kunnen verblijven en daar te onderzoeken hoe het voor jou is om jou te zijn. Aangezien je er altijd bent, en er altijd een ervaring is, is dat altijd het beginpunt, maar ook de reis zelf, en ook het doel. Wat is daarin wel en niet prettig voor je, wat belemmert je, en wat geeft jou juist ruimte om meer te zijn wie je bent?

Vandaar Spiegel-Werk. Vandaar ook de camera. Hoe is het om je te laten zien? Om gezien te worden? Om alles wat je niet bent of wilt zijn te onderzoeken, te laten zien, om het vervolgens misschien wel los te kunnen laten? Tijdens een Foto-Sessie word ik niet de Fotograaf die iets van jou wil, maar sta ik als het ware naast je om met jou te onderzoeken hoe we die camera op z'n plek kunnen zetten, zodat jij kunt ervaren dat je jezelf ruimte kunt geven. Ruimte om te zijn, om te voelen, om te bewegen, om je los te maken van wat jou belemmert. Dat is voor iedereen anders. We kunnen stap voor stap afdalen naar de plek waar jouw beleving vandaan komt, gemaakt wordt, en ervaren wie jij niet meer wilt en hoeft te zijn.

Het is vaak spannend om naar jezelf te kijken, en zeker om mij mee te nemen in wat je ziet en voelt. Maar stel je voor dat je een kleine of grote glimp kan opvangen van hoe het is om je onbevangen vrij te voelen, zonder dat een camera of de ogen van mij of anderen je belemmeren. Die ruimte kun je jezelf leren geven. En Spiegel-Werk kan daar licht op werpen.

Dat is een andere functie van de camera. Ik maak foto's. Van jou. Tijdens deze reis.
Wanneer je de foto's terug ziet, krijg je opnieuw een spiegel te zien. Ik laat je zien hoe je er uit ziet wanneer je bang bent, wanneer je boos bent, of verdrietig, maar ook wanneer je blij bent, opgelucht, trots, krachtig, moedig, speels. Ik laat je zien wat je niet ziet wanneer je zelf in de spiegel kijkt. De foto's kunnen je telkens terugbrengen naar de stappen die je zette om jezelf meer ruimte te geven, belemmeringen aan te gaan en op een fijnere plek te komen.

Dat is Spiegel-Werk!
En je bent van harte welkom!

---------

 

Een Spiegel-Werk Foto-Sessie duurt gemiddeld tussen de 3 en 4 uur, met de mogelijkheid van een korte uitloop als dat nodig is. Dat is inclusief even landen in mijn praktijk, thee of koffie met wat lekkers, met elkaar overleggen wat belangrijk en behulpzaam is in de Foto-Sessie, en dan gaan we gewoon langzaam beginnen. En daarna gaat het 'vanzelf'. Al je gedachten en gevoelens vooraf zullen al gauw plaats maken voor het hier en nu. Daarin gaan we op reis!

 

Voor een Foto-Sessie van 3-4 uur inclusief nabewerking van tussen de 50 en 100 foto's (meer als dat past bij de reis) vraag ik €340,- inclusief BTW. Ik reken 3u x €85,- voor de Foto-Sessie en 1u x €85,- voor de nabewerking. Voor mensen die kosten kunnen aftrekken (BTW/Omzetbelasting) vraag ik €340,- exclusief BTW ( = €411,40).
Indien gewenst is in overleg betalen in 2 termijnen mogelijk!!

 

Naast Spiegel-Werk Foto-Sessies bied ik ook andere diensten aan; meer hierover kun je vinden op

Spiegel-Werk: Andere diensten

bottom of page