top of page
  • Foto van schrijverMaurice Nette

Spiegel-Werk 2.0 in de maak !!

Zo, ik was een poosje uit de running... Operatie aan arm, rugpijn, complicaties, langzaam herstel, allemaal nieuwe dingen moeten oefenen (natura naturans, geduld, acceptatie, hulp vragen, proberen, vallen en opstaan, etc. Heb me niet verveeld..).

En nu is er een shift gaande.

De ruimte om te bewegen neemt toe, de energie kan weer een vorm vinden, ik ben steeds meer gefocust op wat nodig is, wat ik wil en wat ik kan. En ik kan steeds meer .


Ben begonnen met assisteren bij de training 'Je Eigen Wijze Weg' in Groningen, en dat vind ik fantastisch. Binnenkort begint de training VoelKracht, waar ik ook assisteer. Dat lijkt me minstens zo fantastisch. Ook komt er binnenkort een schitterend AUMM-blok aan (Geboorte-blok) waar ik mag assisteren. Het zijn stuk voor stuk cadeautjes; assisteren is voor mij me helemaal overgeven aan wat er op een moment gebeurt, daarin blijven voelen hoe dat voor mij is én voelen wat er nodig is, al dan niet in overleg met de trainers. Het geeft me niet alleen veel energie, maar het leert me ook voortdurend over wat er eigenlijk allemaal in een hier&nu gebeurt.

Het hier&nu is onvoorstelbaar groot en rijk, en ik kan alleen maar met grote ogen en een open hart kijken naar wat ik zie voorbij wat ik zie. Een heel mooi begin van het nieuwe jaar dus!


En minstens zo belangrijk voor mij; ik kan weer langzaam aan de slag met Spiegel-Werk. Helaas kan ik nog geen camera optillen, dus nog geen sessies geven, maar ik gebruik de tijd nuttig. Heb een hele administratie opgetuigd, de meest toffe 'boekhouder' ooit gevonden (voor vragen hierover, later meer, maar vragen mag!), dus ik heb steeds meer het fundament voor het aankomende jaar klaar. De komende tijd ga ik me bezig houden met de vormgeving en vooral verwoording van wat Spiegel-Werk is en kan doen. Ik heb een hoop mogen leren vorig jaar, en ik weet inmiddels precies wat ik wel en niet wil. De website is een prioriteitje dus.

Ook gebruik ik deze tijd om een aantal puntjes op de i te zetten. Verbeteringen aan de praktijk, onderzoeken hoe ik mezelf breder ga laten zien / presenteren, zorgen dat het zoveel mogelijk is zoals ik ben, zoals ik wil. Het is dus echt de beweging met de seizoenen mee; een 'winterslaap' (niet echt geslapen, maar wel naar binnen), en nu langzaam bewegen naar de lente, naar het moment waarop de zaadjes en bollen onder de grond langzaam naar boven komen en laten zien wie ze zijn. Ik doe het niet expres, want dit soort dingen laten zich moeilijk forceren, maar het is precies de beweging die ik maak; langzaam voorbereiden op het laten zien wie ik ben, wat ik kan, wat ik wil, waar ik voor sta.


Er bruist creativiteit, vertrouwen, zin, overgave, veel energie die het liefst moeiteloos tot gestalte komt. Mooie dingen!!


En eindelijk, eindelijk, kom ik er langzaam aan toe om de laatste Foto Sessies van half december af te maken. Ik kan weer achter de computer zitten zonder pijn, ik krijg steeds meer ruimte om me daarop te focussen, en ik heb er zin in om dat tot een mooi vervolg te brengen. Ook een prioriteitje!


Soort van back in business dus, hoewel ik nog geen sessies kan geven. Ik verwacht in Maart weer te kunnen beginnen, en tot die tijd doe ik alles wat ik moet doen om er dan ook echt helemaal in te kunnen duiken. Want ik mis het. Degenen die een Foto Sessie hebben gedaan weten wat voor reis het is. Ik mis die reizen. En ik verheug me dat dat straks weer kan. Met alles wat ik geleerd en ervaren heb, en aan het leren en ervaren ben in de trainingen, word ik alleen maar beter. Authentieker. Ik ga dat steeds meer waarderen; dat ik ben zoals ik ben, kan wat ik kan, wil wat ik wil, en dat dat goed is.


Ik leef me even in in de zaadjes en bollen onder de grond; op een gegeven moment wil je toch gewoon naar boven knallen en de zon zien en voelen? Dat voel ik ook. En als het tijd is is het tijd. Het gaat vanzelf

Vanaf nu zal ik iets vaker van me laten horen, want ik kan weer typen, ik kan weer foto's bewerken, ik bruis weer van energie en creativiteit, en ik mag nog niet werken, dus dan ga ik aan iets anders werken .


Genoeg ideeën die nog vorm kunnen krijgen.

Misschien begint mijn nieuwe jaar nu pas. En dat is oké. Dit wordt mijn jaar!! En ik hoop het te kunnen delen met anderen.


Aho !!
bottom of page