top of page
  • Foto van schrijverMaurice Nette

Je Binnenwereld met de Buitenwereld Verbinden

Veel van wat ik doe is voor niemand zichtbaar. Ik keek vanochtend in de spiegel en merkte dat ik dat jammer vond. Niet omdat ik zo graag gezien wil worden, maar omdat sommige dingen zo mooi zijn om te delen, waardevol kunnen zijn als ze zichtbaar zijn. Gelukkig kun je soms iets laten zien van wat er in je leeft.

Veel van wat er tijdens een Spiegel-Werk Foto-Sessie gebeurt is niet uit te leggen in woorden, omdat het een belevingsreis is van twee mensen in het hier en nu. Zelfs de foto's raken voor eenieder aan iets anders. Dan kan het vooraf heel spannend voelen om een Foto-Sessie te gaan doen. In de meeste gevallen valt die spanning gauw weg wanneer ze hier eenmaal zijn. Vaak gaan mensen het zelfs leuker vinden dan ze hadden verwacht, ookal komt er vanalles voorbij. Want ook eens een keer heel boos worden, of huilen over iets dat echt pijn doet, kan heel fijn zijn! Het geeft ruimte om te ontspannen, te spelen en te genieten.


Mijn insteek wordt helderder; ik zie mezelf steeds meer als een medereiziger in de beleving van het hier en nu, zonder dat er vanalles moet gebeuren. Ja, ik maak foto's, ik stel soms vragen, maar het meeste ontstaat zonder al te veel woorden, in de interactie, in de energie die er is. Stil zijn, voelen, zoeken naar manieren waarop wat van binnen leeft naar buiten mag komen, soms mee dansen, mee schreeuwen, stampen, grommen, lachen, en soms natte oogjes. Omdat het verdrietig kan zijn, maar ook omdat het zo mooi kan zijn om te zien hoe iemand zijn of haar ruimte inneemt, vorm geeft, de schroom los laat en gewoon gezien wil worden. Dat is een heel krachtig gevoel!! Dat je jezelf voelt, weet dat je veilig bent, dat je mag bewegen, en dan voelt dat je WILT bewegen of onderzoeken. Daartoe nodig ik je uit. En ik doe mee. Zo is er al veel bewogen in de Praktijk. Alleen tikkertje heb ik nog niet gedaan, maar niets is onmogelijk..


Ik voel betrokkenheid bij wat er gevoeld en beleefd wordt, en welke belemmeringen aangekeken en vaak beklommen kunnen worden. Het geeft ruimte, lichtheid, vrijheid, ontspanning, verbinding omdat je gezien wordt zonder oordeel, zonder dat je iets fout kunt doen. Soms komen er pittige thema's voorbij. Dat is helemaal welkom. Juist! Ook dat mag geleefd worden. Weerstand, angst, pijn, boosheid, alles wat je doet om jezelf te beschermen. Vaak lucht het op wanneer juist die dingen die je wel voelt maar niet zo makkelijk laat zien gewoon mogen komen en gaan.


Zo komen we stap voor stap dichter bij hoe jij jezelf van binnen beleeft, én wordt dat nog zichtbaar ook. Dat levert de foto's op die je laten zien wat je niet ziet wanneer je in de spiegel kijkt. Alsof je via die foto's en de herinnering opnieuw inkijkjes krijgt in wat je hebt beleefd, en hoe je daar mee omging, en dus ook hoe je daar in elk hier en nu opnieuw mee om kunt leren gaan. Hoe je Binnen met Buiten kunt verbinden.


Vanaf begin juli heb ik weer ruimte voor een paar Foto-Sessies. Mocht je nieuwsgierig zijn, geïnteresseerd, vragen hebben of voelen dat je het avontuur van de weg naar binnen én buiten wel wilt maken in een Foto-Sessie, dan ben je van harte welkom om contact op te nemen. Dat kan via mijn website, www.Spiegel-Werk.nl of mijn email. Ook via Messenger, WhatsApp, Instagram of ouderwets via de telefoon ben ik bereikbaar. De eerste brief moet nog komen; misschien is dat inmiddels te ouderwets?!


Voor de duidelijkheid:

Een Foto-Sessie duurt gemiddeld tussen de 3 en 4 uur, met de mogelijkheid van een korte uitloop als dat nodig is. Dat is inclusief even landen in mijn praktijk, thee of koffie met wat lekkers, met elkaar overleggen wat belangrijk en behulpzaam is in de Foto-Sessie, en dan gaan we gewoon langzaam beginnen. En daarna gaat het 'vanzelf'. Al je gedachten en gevoelens vooraf zullen al gauw plaats maken voor het hier en nu. Daarin gaan we op reis!


Voor een Foto-Sessie van 3-4 uur inclusief nabewerking van tussen de 50 en 100 foto's (meer als dat past bij de reis) vraag ik €340,- inclusief BTW. Voor mensen die kosten kunnen aftrekken van de BTW/Omzetbelasting vraag ik €340,- exclusief BTW ( = €411,40). Betalen in twee termijnen is in overleg mogelijk !


Naast persoonlijke Foto-Sessies bied ik ook andere diensten aan; meer hierover kun je vinden op https://www.spiegel-werk.nl/anderediensten


Wees welkom om te onderzoeken of Spiegel-Werk voor jou een waardevolle en leerzame manier kan zijn om jezelf iets heel moois te geven, namelijk dat je jezelf kunt zien en zijn zoals je misschien nog niet eerder hebt beleefd. En juist het 'niets moeten' is daarin heel behulpzaam; je hoeft niet te poseren, je hoeft niets te doen of laten wat je niet wilt. Je mag er zijn zoals je bent, en van daaruit gaan we op onderzoek naar wat je diep van binnen graag zou willen. Jezelf laten zien? Gezien worden? Spelen, dansen, schreeuwen, je tijger ontdekken, of juist je liefdevolle aandacht voor jezelf, je vrouwelijkheid, je mannelijkheid, vrijheid om te bewegen in jouw ruimte zoals jij wilt! Alles is welkom. Er is geen goed of fout.


Je bent van harte welkom bij Spiegel-Werk!!


Maurice Nette / Antar Sumat*


(*daarover later meer )


---

Spiegel-Werk, Foto-Sessie, Zelfbeleving, Zelfbeeld, Bewustzijn.

bottom of page